Kristallen vazen - Anna Torfs


Anna Torfs heeft de Belgische nationaliteit en is afgestudeerd aan de Sint-Lucas Hogeschool te Brussel als interieur architecte. 

In het begin van de jaren 1990 is Anna verhuisd naar de Tsjechië "the place to be" als het gaat over alles wat met hoogwaardig glas te maken heeft.

Daar is ze dan beginnen samenwerken met gekende locale glas-en vazen ontwerpers.

Samen met deze ontwerpers heeft ze ook haar eigen eerste collectie gemaakt.

Vanaf 2002 heeft ze samen met Dries Coppens de zaak verder ontwikkeld tot een succesvolle, innoverende en vernieuwende zaak.

Het centrale thema van Anna's werk is om licht op het glas op te vangen, te reflecteren en te absorberen en zo de kracht hiervan te vergroten.

Haar glasobjecten, weergegeven in een prachtige reeks diepe kleuren, hebben een opvallende combinatie van strikte geometrie van organisch en poëtische aard.

Anna's voortdurende verkenning van het fenomeen glas heeft heel wat werken opgeleverd, die de bezoeker uitnodigt om naar meer dan alleen maar het oppervlak te kijken.

Haar job verreist een immense bewondering voor de technieken van glasblazen, het snijden van glas en het schuren of zandstralen.

Deze technieken zijn in de afgelopen 200 jaar nauwelijks veranderd wat kan leiden tot deze tijdloze, hedendaagse objecten.

Omdat elke stuk met de grootste zorg en met de hand is gemaakt, zijn geen twee stukken identiek.

Kleine variaties in uiterlijk maken elk stuk tot een uniek kunstobject.

Haar werk is haar passie en dat kan je in elk stuk terug vinden.

 Let you inspire by Ixora Flowers & Things at ixorawemmel.be   and boutikunique.com

Atelier Bodeco BV

Ixora Flowers & Things

Boutikunique.com

Markt 66

1780 Wemmel

Tel + 32 2 460 52 04

ixora@skynet.be